FAQ's PLASTI DIP®

Wat is Performix PLASTI DIP®?

Als eerste er zijn diverse namaak dip produkten op de markt verkrijgbaar maar hier spreken wij alleen over de "Originele Performix Plasti-Dip® en DipYourCar.com produkten uit de USA!

Performix Plasti-Dip® is een multifunctionele rubber coating met een beschermende en verwijderbare eigenschap. Performix Plasti-Dip® kan je aanbrengen door het produkt te sprayen, smeren met een kwast of door te dompelen!

Waar is Performix Plasti-Dip® voor te gebruiken?

Performix Plasti-Dip® is een beschermende rubber-coating en is ideaal voor doe-het-zelf-projecten in en rond het huis, garage, tuin, en elders. Performix Plasti-Dip® beschermt gespoten voorwerpen tegen vocht, zuren, slijtage, corrosie, slippen/glijden en biedt een comfortabele, gecontroleerde grip. Het is toepasbaar op vrijwel alle gladde ondergronden. Ook op poreuze ondergronden zoals steen en hout, echter vervalt dan de verwijderbare werking van Plasti Dip. 

Hoe lang blijft Performix Plasti-Dip® zitten?

Performix Plasti-Dip® is toepasbaar voor een zeer lange tijd! Performix Plasti-Dip® zal uitstekend blijven zitten indien de gespoten delen op de juiste manier zijn voor- en nabehandeld. Als u Performix Plasti-Dip® in minimaal 4-6 lagen heeft aangebracht en tussen het aanbrengen van de lagen een minimale droogtijd van 15 tot 30 minuten heeft aangehouden, zal Performix Plasti-Dip® jaren lang in perfecte conditie blijven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de PreDip Spray of Avery Surface Cleaner als voorbewerking enDip Coat™ Protective Spray als bescherming voor uw gedipte projecten!

Let op:

1. Performix Plasti-Dip® hecht zich zowel aan poreuze als aan gladde ondergronden. Alleen op poreuze ondergronden komen de verwijderbare eigenschappen van Performix Plasti-Dip® te vervallen.

2. Performix Plasti-Dip® zal niet of nauwlijks hechten op imitatie Dip produkten zoals b.v. Motip, Full Dip en HALO EFX.

Test Performix Plasti-Dip® altijd eerst op een onopvallende plaats, om verrassingen te voorkomen.


Beschermt Performix Plasti-Dip® tegen verschillende weersinvloeden?

Performix Plasti-Dip® kan tegen elk type weer waar wij in de Benelux mee te maken hebben. Hete zomers en koude winters vormen geen obstakel voor Performix Plasti-Dip®. Performix Plasti-Dip® zorgt in de winter zelfs voor een optimale bescherming tegen pekel. 

LET OP: Performix Plasti-Dip® Blaze en Fluor kleuren kunnen door UV-straling na bepaalde tijd plaatselijk vervagen of verkleuren. Wij adviseren om deze delen niet te verwijderen, maar een extra laag van dezelfde kleur aan te brengen om weer de gewenste dekking of kleur te krijgen. Een extra laagPerformix Plasti-Dip® Transparant of Performix Plasti-Dip® Glossifier geeft nog extra bescherming tegen UV-straling.  

LET OP: Performix Plasti-Dip® is niet bestand tegen benzine of diesel, dit kan de Performix Plasti-Dip® aantasten en/of oplossen. 

Kan Performix Plasti-Dip® Glossifier ook als transparant glanzende beschermlaag gebruikt worden?

Performix Plasti-Dip® Glossifier is ontworpen om alle matte kleuren Performix Plasti-Dip® over te spuiten naar hoogglans kleuren. Performix Plasti-Dip® Glossifier is ook zonder kleur laag aan te brengen als bescherming, wel 4-6 lagen aanbrengen zodat het weer makkelijk te verwijderen is.

Hoe breng ik Performix Plasti-Dip® aan?

Voor het aanbrengen van Performix Plasti-Dip® dient de ondergrond schoon, droog en vetvrij gemaakt te worden met Avery Surface Cleaner of PreDip Spray.

Let op: gebruik géén thinnerammoniakremreinigerspiritus enz. voor het vetvrij maken van de ondergrond, deze produkten bevatten vaak aceton kunnen een nadelig effect hebben op de hechting van Performix Plasti-Dip®. Wij adviseren 4 tot 6 dunne lagen Performix Plasti-Dip® aan te brengen voor een perfecte dekking en stevigheid. Bouw de dekking per laag rustig op en wacht 15 tot 30 minuten met het spuiten tussen de lagen in dit is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De beste omgevingstemperatuur is tussen de 15 graden en 22 graden!

Moeten de Performix Plasti-Dip® Gallons verdund worden voor het spuiten?

Nee, voorheen moesten de Performix Plasti-Dip® Gallons verdund worden maar tegenwoordig zijn de Performix Plasti-Dip® Gallons RTU (Ready To Use) en kunnen direct na het doorroeren worden aangebracht door bijvoorbeeld de Wagner Airless Spuitsystemen W100, W300, W687E en de MotorSpray 3000.

Spuit afstand van het onderdeel dat ik spuit met een spuitbus en Airless Spuitsysteem?

Voor het spuiten Performix Plasti-Dip® spuitbussen adviseren wij een afstand van ongeveer 30 cm tot het te dippen oppervlak. Houd de spuitbus nooit stil tijdens het spuiten en blijf mooie gelijke bewegingen maken over de hele breedte van het onderdeel, u kunt hiervoor ook een Cangun spuithandgreepgebruiken!

Voor het spuiten met een Airless spuitsysteem adviseren wij een afstand van 30 cm en een spray breedte van 15 cm op het oppervlak, spuit de Performix Plasti-Dip® in overlappende banen van 50% overlapping!

Hoeveel ik kan spuiten met een Performix Plasti-Dip® Spuitbus of Gallon?

Performix Plasti-Dip® spuitbussen geven een laagdikte van 0,127 mm kan er met de Performix Plasti-Dip® spuitbus een oppervlakte van circa 0,56 m2 worden gedekt.

Performix Plasti-Dip® Gallon van 3,78 Liter kunnen bij een laagdikte van 0,381 mm een oppervlakte dekken van circa 2,79 m2, dit is een indicatie.

Hoeveel spuitbussen heb ik nodig om mijn velgen te spuiten?

4 Performix Plasti-Dip® spuitbussen zijn voldoende voor het spuiten van een set velgen. Wij leveren diverse Performix Plasti-Dip® velgensets met korting!

Hoeveel Gallons heb ik nodig om mijn auto te spuiten?

Klein formaat auto (VW Up!, Toyota Aygo) - 1 tot 2 Performix Plasti-Dip®Gallons 

Middel formaat auto (VW Golf, BMW 2) - 2 tot 3 Performix Plasti-Dip®Gallons

Groot formaat auto (BMW 5, Audi A6) - 3 tot 4 Performix Plasti-Dip® Gallons

Het is daarbij afhankelijk welke kleur de auto heeft en in welke kleur Performix Plasti-Dip® wordt gespoten. Omdat Vulcavite geen zicht heeft op het gebruik van de gallons is dit enkel een indicatie. Lichte kleuren zoals wit, oranje, geel enz. hebben over het algemeen een minder goede dekking dan bijvoorbeeld zwart. Bij vragen kunnen wij u natuurlijk altijd telefonisch advies geven!

Hoe lang zijn geopende spuitbussen en gallons houdbaar?

Ongeopend: ±1,5 jaar houdbaar 

Geopend: ±6 tot 8 maanden houdbaar

Tip: Geopende Performix Plasti-Dip® spuitbussen kort onderste boven te spuiten, wordt het laatste beetje vuil uit de spuitkop gespoten en is de kans op verstopping in de spray nozzle beperkt!

Ook is het belangrijk dat de spuitbussen of gallons lucht dicht worden afgesloten met de bij behorende dop of deksel en de Performix Plasti-Dip® op een donkere, droge plek op kamertemperatuur te bewaren. 

Hoe reinig ik onderdelen die met Performix Plasti-Dip® behandeld zijn?

Alle Performix Plasti-Dip® gespoten delen kunnen gewassen worden met heet water en een milde shampoo. Het is mogelijk om met uw gedipte auto of onderdelen door de wasstraat heen te gaan het is alleen wel van belang dat u van te voren informeert bij de desbetreffende wasstraat of deze wel geschikt is voor uw Performix Plasti-Dip®. In sommige wasstraten gebruikt men een shampoo of borstel die uw Performix Plasti-Dip® kan beschadigen. Uiteraard zijn er grenzen en kunt u bij verkeerd gebruik van een hogedruk reiniger schade aanrichten aan de gedipte onderdelen. Wij raden aan uw gedipte auto of onderdelen met de hand te wassen. Vulcavite Nederland is niet aansprakelijk te stellen voor welke schade dan ook aan uw gedipte auto of onderdelen!
 

Is Performix Plasti-Dip® echt zo makkelijk te verwijderen?

Als u voldoende dekkende lagen Performix Plasti-Dip® aangebracht dan is dit zeer makkelijk te verwijderen. Wanneer u een klein beginnetje los peutert kunt u de volledig laag Performix Plasti-Dip® als een velletje van het gespoten onderdeel aftrekken.

Als er een te dunne laag is aangebracht zal de Performix Plasti-Dip® zich lastig laten verwijderen u kunt dan altijd de Dip Dissolver gebruiken, deze formule weekt de Performix Plasti-Dip® los van de ondergrand en kan met een hogedruk reiniger verwijderd worden! LET OP, lees voor gebruik eerst de gebruiksaanwijzing en ga voorzichtig te werk, bij verkeerd gebruik kan het schade aan de ondergrond veroorzaken!

Zijn Performix Plasti-Dip
® Glossifier en Performix Plasti-Dip® Metalizers net zo makkelijk te verwijderen als normale Performix Plasti-Dip®? Ja zeker! Alle producten van Performix Plasti-Dip® zijn op dezelfde manier te verwijderen als u van onze producten gewend bent.

Toch nog vragen over Performix Plasti-Dip®?

Heeft u toch nog vragen over Performix Plasti-Dip® bel ons op T.0341-263509 of mail uw vraag op info@vulcavite.nl en wij proberen u zo goed mogelijk te helpen!

Wij wensen u veel succes met het produkt Performix Plasti-Dip® en het dippen van uw projekten!

© 2009 - 2023 Vulcavite Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel